top of page

omgeving

Costa Brava
"ruige wilde kust"

​De kust is zeer woest en wild door de vele rotsformaties die soms tot in zee uitlopen, dit zijn uitlopers van de Pyreneeën. Langs de 200 kilometer lange, rotsige kust zijn er vele fraaie baaien.


Brede zandstranden zijn zeldzaam. Eigenlijk zijn de enige twee de stranden in de enorme Golf van Roses en in de Golf van Pals. Maar juist aan de kleine, door pijnbomen omgeven baaitjes ontleent de streek zijn uitstraling. De stranden bestaan meestal uit grof zand, fijn grind of kiezels. Het water is er vaak buitengewoon helder.

 

Het vlakbij gelegen St Feliu de Guixols is omgeven door heuvels en dennenbossen en heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijk toeristencentrum. Eén van de belangrijkste monumenten is het in 1723 gestichte benedictijnenklooster. Vanaf het uitkijkpunt van de kapel van Sant Elm is de hele kust te zien. De kapel is in 1723 gebouwd op de resten van een fort. Op deze plaats gaf de journalist Ferran Agullo aan het begin van de 20e eeuw de kust de naam "Costa Brava", dit wordt op een gedenksteen gememoreerd.

Ten noorden van St Feliu de Guixol vind je de badplaatsen S'Agaro en Platja d'Aro, bekend door zijn winkels, bars, restaurants en het langgerekte zandstrand, ten zuiden van St Feliu de Guixols bevinden zich Canyet enTossa de Mar.

IMG_20181002_135843.jpg
IMG_20181002_140540.jpg
IMG_20181002_135211.jpg
bottom of page